top of page
Search
  • Writer's pictureMamwork oy

Kesävinkit someen: valokuvaus

Kesä, loma ja monenlaiset kesätapahtumat tuovat mahdollisuuden kuvata taas valossa. Maailma on täynnä kiinnostavia asioita ja kuvauksen aiheita, joita voi hyödyntää myös somessa. Tässä artikkelissa ei kerrota tekniikasta tai kameran käytöstä, sillä niihin liittyvää tietoa on Youtube pullollaan, mutta Mamworkin Digital Manager Kari Halttu on kerännyt meille niksejä, miten saada hyvä kuva.
1. Lomamatkalla uudessa kohteessa kuvaa vain pari ensimmäistä päivää. Loman edetessä kohteet muuttuvat tutuiksi, eivätkä ne näytä enää kiinnostavilta. Se, mikä inspiroi sinua kuvanottohetkellä inspiroi varmasti myös kuvan katsojia.


2. Katso taaksesi, ympärillesi - se mitä näet nyt voi olla vähemmän mielenkiintoinen kuin se mitä ympärillä on. Esimerkiksi kuva patsaasta on otettu varmaan satamiljoonaa kertaa, mutta kuva ravintolasta, leikkipuistosta tai torista patsaan ympärillä voi ollakin mielenkiintoisempi ja kertoa paikasta paremmin kuin se pelkkä patsas. Katsojat hahmottavat samalla enemmän mistä kuva on otettu.


3. Fiilis - älä hätäile. Kesäjuhlissa me kaikki pönötämme jäykkinä ensimmäisen tunnin ajan, joten ota kuvat vasta kun ihmiset ovat rentoutuneet ja tottuneet muiden kameroiden räiskeeseen. Näin saat aidompia kuvia ja ihmiset jopa poseeraavat helpommin sinulle.

4. Leiki valolla ja varjoilla. Luo kontrastia tummilla alueilla. Asettele kuvaan auringonlaskusta perheesi, lemmikkisi tai vaikkapa rannalla olevat kivet siten, että ne ovat tummia hahmoja, näin auringonlasku saa syvyyttä enemmän ja kuva kertoo tarinan.


Kun olet saanut otettua hyviä kuvia, älä unohda niitä kamerasi uumeniin. Jos käytät kuvaa markkinointitarkoituksessa, voit lisätä siihen kuvankäsittelyohjelmalla yrityksesi logon tai pätkän tekstiä. Muistathan kuitenkin, ettei tekstin määrä saa ylittää 20 % kuvan pinta-alasta, jos haluat käyttää kuvaa maksetussa mainonnassa. Instagramissa kuvateksteihin kannattaa liittää kuva-aiheeseen liittyvä kesäisiä hästageja, jolloin potentiaalinen seuraajajoukkosi laajenee kertaheitolla. #kesä #mansikat #loma – näitä kuvia katselevat kaikki mielellään!


Ota siis kamera käteesi ja pidä muistivihko käden ulottuvilla, kun lähdet nauttimaan kesän matkoista ja tapahtumista! Muistathan myös, että tämän kesän auringonpaisteisia kuvia voi käyttää ensi keväällä seuraavaa kesäkautta markkinoitaessa.


Ihania kesäpäiviä!

67 views0 comments

Comments


bottom of page