top of page
Search
  • Writer's pictureMamwork oy

Miksi yrittäjän ei kannata tehdä kaikkea itse?

Yrittäjänä elämä on usein hektistä ja täynnä huomiota vaativia asioita. Monet yrittäjät kokevat tarvetta ottaa vastuulleen kaiken, olipa kyseessä tuotekehitys, asiakaspalvelu tai markkinointi.


Mutta onko se todella tehokasta?


Ensinnäkin, yrittäjän aika on arvokasta. Jokainen hetki, jonka yrittäjä käyttää tehtävään, joka ei olehänen ydinosaamistaan, on hetki pois siitä, mitä hän tekee parhaiten. Lisäksi, vaikkamoniosaaminen on hyödyllistä, on erikoistuminen usein avain syvempään osaamiseen ja parempaan laatuun. Esimerkiksi, yrittäjä saattaa olla mestari tuotekehityksessä, mutta markkinoinnin saloihin perehtyminen voi viedä aikaa ja energiaa, joka olisi voinut mennä tuotteen parantamiseen.


Toinen etu ulkopuolisen asiantuntijan palkkaamisessa on objektiivisuus. Ulkopuoliset voivat tuoda mukanaan uusia näkökulmia, jotka auttavat näkemään liiketoimintaa eri valossa. Ulkopuoliset asiantuntijat voivat havaita mahdollisuuksia tai haasteita, joita yrittäjä ei ole huomannut kiireen keskellä.


Kun yritys kasvaa, kaikkien tehtävien hoitaminen itse muuttuu yksinkertaisesti mahdottomaksi. Yrittäjä ei voi olla kaikkialla yhtä aikaa, ja hänen on luotettava tiimiinsä. Ja tämä ei tarkoita vain yrityksen kasvua vaan yrittäjän henkinen ja fyysinen hyvinvointi on olennainen osa pitkäjänteistä menestystä. Kaiken itse tekeminen ja jatkuva paine voivat johtaa uupumukseen.


Yhteistyö muiden ammattilaisten kanssa voi avata ovia uusiin yhteistyömahdollisuuksiin ja

oppimismahdollisuuksiin. Lisäksi, kun yrittäjä delegoi tehtäviä, hän jakaa myös vastuuta. Tämä voi olla olennaista riskienhallinnassa.


Yrittäjän siis ei kannata tehdä kaikkea itse. On tärkeää tunnistaa omat vahvuudet ja heikkoudet ja tehdä strategisia päätöksiä sen suhteen, mihin keskittyy. Ulkoistaminen ja delegointi ovat investointeja, jotka voivat tuoda mukanaan suurempaa menestystä ja henkilökohtaista hyvinvointia. Joten, yrittäjät, luottakaa itseenne ja tiimiinne ja tehkää valintoja, jotka tukevat teidän ja yrityksenne parasta mahdollista tulevaisuutta. Me Mamworkilla autamme mielellään: käytössämme on joukko osaajia, jotka ovat valmiina käärimään hihansa juuri teidän yrityksenne tarvitsemalla tavalla!•••


Ota rohkeasti yhteyttä info@mamwork.fi21 views0 comments

Comments


bottom of page