top of page
Search
  • Writer's pictureMamwork oy

Viisi vinkkiä mökkilaiturilla työskentelyyn

Helteinen kesä houkuttelee siirtämään työpistettä mahdollisimman lähelle viilentäviä vesiä. Laineet liplattavat ja auringonsäteistä saa kerättyä D-vitamiinia talven varalle. Tässä viisi vinkkiä mökkilaiturilla tai veneen kannella työskentelyyn.

1. Netti. Kännykästä voi jakaa verkon läppäriin ja tablettiin, mutta mukavinta on hankkia mobiili-wifi. Omani jakaa nopeaa nettiä rajattomasti jopa 10 laitteeseen. Siis tarvittaessa lapsille, isovanhemmille ja kavereille myös


2. Sähkö. Lataa lähtiessä kaikki mahdolliset akut täyteen. Ja ota mukaan varavirtalähde. Jos haluat ladata varavirtalähteestä myös läppäriä, tulee latausvirran yleensä olla vähintään 2 -2,1 A. Tarkista myös, että virtalähteessä on sopiva adapteri omiin laitteisiisi.


3. Aurinko. Kirkkaassa auringonpaisteessa on haastavaa työskennellä, koska näytöt heijastavat. Ja näytön kirkkaus ei tunnu riittävän. Valitse työpiste siten, että silmät ja näyttö ovat varjossa – myöskään akut ja varavirtalähteet eivät pidä paahteesta. Varjoa saat tarvittaessa vaikkapa valtavasta lierihatusta. Polaroid aurinkolasit eivät sovellu näyttöjen katseluun. Lisäksi kannattaa muistaa tietenkin aurinkovoide.


4. Aikataulu. Työt kannattaa ajoittaa siten, että keskipäivän kuumimman hetken voi viettää siestaa sisällä.


5. Zen. Luonnon läheisyys tutkitusti lievittää stressiä. Hyvällä suunnittelulla, huolellisella tankkauksella ja riittävällä tauotuksella pidät työpäiväsi rentona.


Siinä ei ole mitään pahaa, että työ ja vapaa-aika limittyvät! Suomen kesä on kovin lyhyt. 


Päivi Suvanto

42 views0 comments
bottom of page