top of page
Search
  • Writer's pictureMamwork oy

Vuosi alkaa olla lopuillaan. Mitä sinulle jäi mieleen tästä vuodesta?Kun Mamwork aloitti toimintansa yli vuosikymmen sitten, oli työelämä hyvin toisenlaista kuin nyt. Vaikka kymmenen vuotta on kulunut nopeasti, ovat vuodet jättäneet jälkensä siihen, miten me teemme töitä – ja myös siihen, minkälaisia töitä tehdään. 

 

Mamwork oli eturintamalla niin etätyön tekemisessä kuin työsuhteiden muodossa: osa-aikatyö ja projektityö olivat vielä paljon nykyistä harvinaisempia ja jouduimme usein muistuttamaan siitä, kuinka hiekkalaatikon reunalla istuu huikea määrä koulutettua, motivoitunutta potentiaalia valmiina työskentelemään yritysten apuna.

 

Toisaalta olemme joutuneet monesti herättelemään yrityksiä siihen, että parhaitakin osaajia voi saada yritykseen ilman vakituista, kokoaikaista työsuhdetta. Tässä kohdassa on yhä vinouma suomalaisessa työmarkkinassa, sillä yleinen ajatus tuntuu olevan, että kaikki haluavat aina ”koko potin” – eikä asiantuntijatehtäviin uskalleta avata osa-aikaisia positioita siinä pelossa, että hyvät tekijät eivät näistä kiinnostu. 

 

Korona muutti työnteon pelisääntöjä pysyvästi, ja monissa yrityksissä havahduttiin siihen, kuinka paljon tuottavampaa voi asiantuntijan työ olla silloin, kun hänen ei tarvitse käyttää joka päivä työaikaansa työmatkoihin ja toimiston rutiineihin. Mamwork tarjosi tätä työnteon mallia jo vuonna 2012 – kukapa olisi uskonut, että globaali pandemia tekee mallista uuden normaalin?

 

Lapset kasvavat ja niin on tehnyt myös Mamwork: yritys lähti liikkeelle siitä, että välitimme hoitovapaalla olevia vanhempia yritysten tarpeisiin. Hoitovapaa on vain yksi työn ja perheen yhteensovittamisen muodoista. Olemme huomanneet, kuinka iso joukko osaavia ihmisiä haluavat tehdä osa-aikaista tai projektityötä: jatko-opinnot, omaishoitajuus, halu keskittyä itsensä kehittämiseen tai alkumetreillä oleva yrittäjäura ovat kaikki syitä, miksi monet etsivät osa-aikaisia tai projektiluonteisia töitä. 

 

Interim-toimintamalli on vasta nostanut päätään, mutta nopeasti yhä useampi yritys haluaa joukkoonsa määräaikaisen tai osa-aikaisen osaajan vauhdittamaan kasvua, auttamaan muutoksessa tai kehittämään palveluitaan. Tätä Mamwork on tarjonnut jo yli vuosikymmenen ajan – ja toiminta jatkuu yhä. 

 

Vuosi 2023 toi mukanaan taloudellisia haasteita monille yrittäjille. Järjestöjen rahoituspohja on muutoksessa ja globaalissa taloudessa vallitsee monilla aloilla odottava tunnelma. Markkinointi on yksi vahvimmista Mamworkin toimialoista, ja muutos näkyy tässäkin. Tekoäly on vallannut alaa ja automaatioita kehitetään jatkuvasti. Samaan aikaan markkinoinnin kohderyhmät toivoivat inhimillisyyttä ja vaativat läpinäkyvyyttä. Muutoksesta huolimatta onnistumisen perusteet säilyvät samana: osaava, omistautunut tekeminen ja ammattitaito eivät koskaan muutu epätrendikkääksi. 

 

Tämän pohdiskelun myötä haluamme toivottaa kaikille hyvää loppuvuotta ja muistuttaa, että Mamwork auttaa yrityksiä menestymään: tarvitsittepa sitten markkinointisuunnitelmaa, apua taloushallintoon tai strategian sparraajaa, täällä olemme! 27 views0 comments

Comments


bottom of page