top of page

Työ ja perhe

 

Me uskomme, että työn pitäisi olla jokaisen oikeus. Työelämä muuttuu ja tarjoaa koko ajan enemmän joustoja ja mahdollisuuksia työn ja perheen yhteensovittamiseksi, mutta kaikki mahdollisuudet eivät aina ole itsestäänselviä tai yleisesti tunnettuja.

 

Työn ja perheen yhteensovittamisen haasteita on monia, mutta kokemuksemme mukaan suurin haaste on yleensä asenteissa ja uskalluksessa. Kun on tarpeeksi tietoa ja ripaus rohkeutta, onnistuu moni vaikeakin asia.

 

Olemme tavanneet satoja ihmisiä, joilla on erilaisia haasteita työnteon suhteen. Erityisosaamistamme on erityislasten vanhemmat, omaishoitajat ja perhesyistä osatyökykyiset.

 

Mahdollisuus lähtee kahdesta suunnasta: omasta halusta ja työnantajan tarjoamista joustoista. Haluamme kuitenkin pitää huolen siitä, että haastavassakin tilanteessa oleva ihminen on kannattava palkata – tämän takia haluamme etsiä työnantajille mahdollisuuksia, jotka eivät ole kalliita tai byrokratiaa vaativia.

 

Työ on aina valinta, joka tuo elämään hallinnan tunnetta ja hyvinvointia taloudellisen hyödyn lisäksi.

 

Tarjoamme monipuolisia palveluita sekä työntekijöille, työnantajille että järjestöille työn ja perheen yhdistämiseen liittyen.

 

  • Yksiö- ja ryhmäkoulutukset työntekijöille / työnhakijoille

  • Workshopit ja luennot  esimiehille / työnantajille

  • Konsultoinnit

  • Verkkoluennot

 

Koulutuksissa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

 

  • työn merkitys hyvinvoinnille

  • oman osaamisen tunnistaminen

  • työnteon eri mallit kokopäivätyöstä yrittäjyyteen, osa-aikatöistä projekteihin

  • taloudellisen hyvinvoinnin näkökulma

  • resilienssi ja sen kehittäminen

Toiminnan keskeinen tarkoitus on tarjota oivalluksia, uusia näkökulmia ja uskoa siihen, että kaikilla on mahdollisuus tehdä töitä. 

Ota yhteyttä! 

Kiitos viestistäsi!

Pia_DSC_8495.jpg

Pia Lemmetty, työn ja perheen yhteensovittamisen asiantuntija. 

Pia on kerännyt kokemusta työn merkityksestä ja erilaisista yhteensovittamisen mahdollisuuksista yli kymmenen vuoden ajan Mamworkissa ja Leijonaemot ry:n johtotehtävissä. Pia on kiertänyt puhumassa aiheesta mm. Leijonaemojen ja yritysten tapahtumissa, vertaisilloissa ja erilaisissa järjestöissä. Pia on  saanut myös palkintoja ja kunniamainintoja työstään tasa-arvon ja työssäkäynnin mahdollistamisen puolesta, mm. Tasavallan Presidentin kunniamerkin. 

Kokemuksia ja palautetta

Erityislapsen vanhempi

Olen ollut pitkään poissa työleämästä, ja pelkäsin kaiken osaamiseni vanhentuneet. Valmennuksessa ymmärsin, että olen näiden vuosien aikana oppinut myös monia uusia taitoja. 

Vertaisohjaaja

Tämä oli ajatuksia herättävä ja herättelevä keskustelun avaus ja pohja tuleviin tapaamisiin. Vaikka kaikkien tilanteet ovat erilaisia, on voimauttavaa ymmärtää, että vaihtoehtoja on olemassa. 

asiantuntija.jpg

Työnantajayrittäjä

Ymmärsimme viimein, että osa-aikatyön tarjoaminen ei tarkoita timinkimistä parhaista osaajista. Saimme myös paljon käytännön vinkkejä vaikeassa tilanteessa olevan työntekijän kohtaamiseen. 

bottom of page