top of page
Search
  • Writer's pictureMamwork oy

Anna itsellesi tilaa

Ravintoneuvojaksi voi lukea muutamassa vuodessa ja ravintoterapeutiksi siihen vielä lisää. Ala, kuten kaikki alat ovat muuttuvia ja kehityksessä tulee pysyä mukana. On kuitenkin totta, että elämänkokemus on se mikä on suurin opettaja ja itse työ. Sanotaan, että oikea opettaja tulee vastaan, kun on oikea aika ja opettaja väistyy, kun oppilas on valmis. Elämä on koko ajan meitä vastassa- pitää vaan mennä ulos!


Aloitin viikonloppuna NLP Coach-koulutuksen, motiivina ajatella jotain uusia ajatuksia. Se onnistuikin hyvin, mutta tämäkin matka on vasta alussa ja tällä kertaa kevyemmin ja omaksi iloksi.


Teimme kurssilla tehtävää, jossa käsittelin tätä ajattelemisen tarvetta ja asteikolla 4-10, olin omasta mielestäni 7,5 ajattelutasolla. Tämä siis kokonaan toki mielikuvitusta, sitähän tuo asteikkokin on. Kävelin asteikolla mielikuvissani ja pääsin turvallisesti vielä 8,5 kohdalle. Siinä oli hyvä ja stressitön olotila, mutta halusin kuitenkin kokeilla. Menin 10 asti, mutta siellä odotti yllätys. Tyhjä tila- siellä ei ollut mitään. Pelkästään rauha. Ehkäpä tämä kertoo siitä että, kun monesti tavoittelemme jotain ”suurta” juuri se tavoittelemamme asia ei olekaan tärkeä vaan matka, jota teemme joka päivä. Se ”suuri” päämäärä voikin olla vain itsemme luoma illuusio.


Ravintoneuvonnassa tarvitaan näitä elämänkokemustaitoja ja NLP on juuri sitä. Syöminen on hyvin psyykkinen asia ja NLP:n avulla voidaan vaikuttaa sen tuomiin mielikuviin sekä tunteisiin. Sallitaan ne tunteet mitä on ja sen hetkinen tilanne, oli sitten kysymys mistä tahansa asiasta. Sen jälkeen voimme alkaa tehdä muutosta, jos sille on tarvetta.


Kuten joku viisas on sanonut, varo mitä toivot: voit saada sen!


Niina Finne-Hyttinen

eMBA, NLP Master Practitioner ja Ravintoneuvoja Niina kuuluu Mamworkin asiantuntijaverkostoon.

37 views0 comments

Comments


bottom of page