top of page
Search
  • Writer's pictureMamwork oy

Ideoita somejouluun


Marraskuu on täällä – ja marraskuun jälkeen alkaa joulukuu. Jouluun liittyy paljon odotuksia – vaikka ei joulupukkiin uskoisikaan, niin moni yritys näkee vuoden viimeisissä viikoissa mahdollisuuden tuloksen parantamiseen. Toisaalta, aivan kaikkea ei mitata suoraan rahassa, vaan joulu on myös mahdollisuuksien aikaa yrityskuvan kirkastamiselle, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden huomioimiselle ja hyväntekeväisyydelle.

Keräsin tähän blogiin ideoita siitä, mitä yritys voisi joulunaikaan somessa tehdä. Kaikki ideat ovat koeponnistettuja Mamworkin asiakkaiden kanssa aikaisempina vuosina.


Joulukalenteri

Joulukalenteri on ollut vuosien ajan jo useiden yritysten suosiossa. Tätä varten on myynnissä erilaisia softia, joissa voi kirjaimellisesti avata luukun tai raaputtaa päivän kuvan esille, mutta olemme todenneet, että yhtä hyvin toimii järjestelmällisesti tehty julkaisukin. Joka päivälle oma postauksensa Facebookissa tai Instassa koukuttaa ihmisiä, jos sisältö on kiinnostavaa ja jos tarjolla on myös jotain, mistä voi saada konkreettista hyöytä. Päivittäin voi olla vaikka eri tuote tarjouksessa tai jos oikein villiksi heittäytyy, voi joka päivä arpoa jonkin pienen palkinnon. Eräs asiakkaamme sai joulukalenteriarvonnalla yli 5000 uutta tykkääjää Facebook-sivuilleen. Ei ihan huono suoritus?


Jos joulukalenteri ajatuksena kiinnostaa, mutta sen toteuttaminen tuntuu raskaalta, voimme me Mamworkissa auttaa ideoimaan ja toteuttamaan juuri teidän yrityksenne näköisen kalenterin! Voimme tulla apuun joko vain suunnitteluun, tai sitten voimme hoitaa koko paketin alusta loppuun – miten vain teidän aikatauluun ja budjettiin parhaiten sopii!


Animoitu joulutervehdys

Verkkosivuille ja someen voidaan rakentaa joulutervehdys, jossa yhdistyy perinteiset, jouluiset elementit ja yrityksen logo & mahdollisesti myös tuotteet.


Ammattigraafikon tekemänä animoitu joulutervehdys kiinnittää katsojan huomion ja jää mieleen pitkäksi aikaa.


Varainkeruu

Facebook mahdollistaa voittoa tavoittelemattomien yhdistysten varainkeruukampanjat myös yrityssivujen kautta. Onko olemassa järjestö, jonka toiminta on erityisen lähellä yrityksesi arvoja? Näytä se ja käynnistä varainkeruukampanja sivuillasi! Voitte itse lahjoittaa ensin haluamanne summan, ja tämän jälkeen haastaa muut tekemään samoin. Rahat toimitetaan järjestölle Facebook-organisaation kautta.


Hauskat sanaristikot

Tiesitkö, että sanaristikoita voi tehdä myös markkinointitarkoituksiin? Piilota sanaviidakkoon vaikkapa kymmenen yritykseesi liittyvää sanaa, ja arvo palkinto kaikkien sanoja etsineiden kesken?

Kun potentiaalinen asiakas viettää pidemmän aikaa sanaristikon ääressä, niin mielikuva yrityksen nimestä ja tuotteista jää taatusti päähän. Toisaalta, sanaristikon voi toteuttaa niinkin, että se pitää sisällään ennustuksen: ”mitkä sanat löydät - se kertoo, minkälainen vuodesta 2019 tulee”:


Tonttunimigeneraattori

Mikä olisi nimesi, jos olisit tonttu?

Generaattorin voi rakentaa koodaamalla – tai graafisen suunnittelun keinoin. Tällaiset ”hömppä”jutut ovat usein ihmisten mieleen, ja niitä jaetaan usein enemmän, kuin tarjouksia, kilpailuja tai asiapitoisia julkaisuja.


Somen maksettu mainonta

Ei pidä unohtaa, että joulun aikaan sekä yksityishenkilöillä että yrityksillä rahankäyttö lisääntyy. Rahaa käytetään lahjoihin, muistamiseen ja hyväntekeväisyyteen –mutta myös hyvän tulosvuoden lopussa investointeihin, joilla halutaan keventää verotaakkaa. Onhan sinun yrityksessäsi siis varmistuttu siitä, että ostopolku on kunnossa, eikä esteitä ostoprosessissa ole? Asiakkaat ostavat tuotteitasi ja palveluitasi, jos ne ovat helposti saatavilla ja niistä on tarpeeksi tietoa tarjolla. Ostopäätös harvoin syntyy ensimmäisen altistuksen aikana, vaan toistoja tarvitaan – ja mitä useammassa mediassa, sen parempi.


Me voimme auttaa sinua luomaan joulukampanjan, joka puree. Autamme kohderyhmien määrittelyssä, mainoksen luovan sisällön suunnittelussa sekä kohdentamiesssa, toteutuksessa ja budjetoinnissa.


Joulu on tunnelmallista, hyvän mielen aikaa! Ota jouluhypetyksestä siivu myös omalle yrityksellesi. Me Mamworkilla autamme sinua menestymään kaikkina vuodenaikoina, myös jouluna!
Pia Lemmetty

toimitusjohtaja

Mamwork Oy

2,993 views0 comments

Comments


bottom of page